En este momento estás viendo Propuestas de calidad, pescado fresco y de proximidad en el Barko de Llançà

Propuestas de calidad, pescado fresco y de proximidad en el Barko de Llançà

Al carrer Castellar número 82, a tocar del port, Llançà disposa d’un interessant i recomanable restaurant que ofereix propostes de qualitat, amb peix fresc i de proximitat.

El Barko va obrir les seves portes l’any 2007, com a bar de tapes, evolucionant, uns anys més tard, i convertint-se en un destacat restaurant de peix i tapes de la nostra costa. L’experiència de la Mercè i en Joan, barrejada amb el seu tracte agradable, provoca que els seus plats, de qualitat i cuinats amb senzillesa, no decebin a ningú.

A banda de la carta de tapes i plats, bastant àmplia, un client del Barko troba diàriament suggeriments de peix fresc del dia, pescat de la mar d’Amunt i cuinat a la planxa: rogers, cànteres, galls, pitxells… És a dir, la major part d’allò que se serveix al Barko segueix una premissa clara, amb una mateixa direcció: del mar a la planxa i, finalment, a taula.

Els seus propietaris, contents amb el funcionament del local i amb la ubicació (porten Llançà al cor, hi van néixer), recorden que també elaboren menjars per encàrrec. A l’hora de destacar alguna de les seves propostes, totes elles amb un toc molt personal, es decanten, per exemple, per la sèpia a la planxa, els seitons fregits, els calamars a l’andalusa o les seves sardines. Tots aquests plats acompanyats, és clar, de vins sobretot de l’Empordà.

El públic rebut aquest estiu ha estat majoritàriament gent de Catalunya; no només gent de Llançà i voltants, sinó també molta gent de Girona i Barcelona, que quan estiuegen per la zona escullen visitar el Barko i degustar les seves propostes. També han rebut alguns turistes, sobretot francesos.