Actualment esteu veient Restaurant Barko, l’essència del Port de Llançà

Restaurant Barko, l’essència del Port de Llançà

Barko, restaurant de tapes i peix de la nostra costa situat al capdavant del Port de Llançà.

Tot i que aquest establiment, que porta com a nom Barko, ja va obrir les seves portes l’any 2007 com a bar de tapes, en els últims dos anys ha canviat considerablement la seva imatge. Molt acollidor i agradable, la decoració del local emfatitza encara més la seva fantàstica ubicació, just davant del port de Llançà, i no hi falten elements i detalls mariners que homenatgen la gent del mar. Amb aquest canvi, l’objectiu principal de la Mercè i en Joan, els seus propietaris, era convertir el negoci en un restaurant de tapes i peix de la nostra costa.

D’experiència, n’hi ha, i de sobres. En Joan, des de ben jove, ha treballat en diversos àmbits del sector de la restauració, a Llançà i a Barcelona. Quan se li pregunta per què el Barko està situat a Llançà –concretament al carrer Castellar número 82– i no a un altre lloc, ho té molt clar: “és on vam néixer, portem el poble de Llançà al cor”.

El Barko ofereix una àmplia carta de plats i tapes majoritàriament de peix del nostre mar i del nostre entorn, cuinats amb senzillesa i amb un tracte agradable que us farà tornar a les arrels. A més, a part de la carta, qualsevol client que visiti el Barko ha de saber que també trobarà suggeriments de peix fresc del dia i de la mar d’Amunt, cuinat a la planxa (rogers, cànteres, galls, pitxells…) i sempre prenent la mateixa direcció: directament del mar a la taula.

Actualment ja s’aplica l’horari d’hivern i la cuina obre els divendres de 20 a 22.30 hores; els dissabtes de 13 a 15.30 hores per dinar i de 20 a 22.30 hores per sopar; i els diumenges, de 13 a 15.30 hores. També es fan menjars per encàrrec. No dubteu ni un moment i aneu a degustar ben aviat els plats del Barko, especialment els calamars a l’andalusa, la sèpia a la planxa, els seitons fregits o les seves sardines, cadascun d’aquests menjars fets amb un estil totalment propi i sempre acompanyats de la millor manera possible: amb els vins de l’Empordà.